fbpx

Tehnika uklanjanja trajne šminke

Ultrazvučni SMAS lifting lica
Šta je Ultrazvučni SMAS lifting
8. maj 2019.
Laserski karbonski (ugljenikov) piling
Laserski karbonski piling – multifunkcionalni tretman za lice
13. maj 2019.
Ultrazvučni SMAS lifting lica
Šta je Ultrazvučni SMAS lifting
8. maj 2019.
Laserski karbonski (ugljenikov) piling
Laserski karbonski piling – multifunkcionalni tretman za lice
13. maj 2019.
Prikaži sve

Tehnika uklanjanja trajne šminke

KAKO SE VRŠI UKLANJANJE TRAJNE ŠMINKE SA KAPAKA, OBRVA I USANA

Trajna šminka je permanentna šminka, namenjena za ulepšavanje i isticanje prirodnih crta lica: kapaka, usana i obrva. To je zapravo vrsta tetovaže kojom se boje unose pod kožu, ali za razliku od klasične tetovaže, kod trajne šminke boja vremenom postaje svetlija, kako bi posle izvesnog vremena (nekada i nakon 4 godine), trajno nestala. Ono što često može da se dešava je nezadovoljstvo klijenata urađenom trajnom šminkom, bilo da je u pitanju boja, oblik, stručnost ili prirodno starenje, kada trajna šminka više ne odgovara postojećoj fizionomiji lica.
Korišćenje Nd:YAG lasera tokom usluge Uklanjanje trajne šminke sa kapaka, obrva i usana daje izuzetne rezultate. Ovaj laser deluje isključivo na pigment, jer ima izuzetno kratak impuls. Nd:YAG laser deluje tako što proizvodi kratke impulse veoma velike energije, koji bezbedno prolaze kroz epidermis i mešaju se sa bojom pigmenta trajne šminke tj. deluje svetlosnim impulsom na pigment kože. Pigment sakuplja svetlosnu energiju, te se zato uništava (boja pretvara u sitne komadiće). Uništen pigment se izlučuje iz organizma pomoću limfnog sistema. Kad je organizam na taj način izbacio pigment, on iz dubljih slojeva kože izlazi na površinu, pa se sa svakim tretmanom trajna šminka sve više skida. Tokom tretmana Uklanjanje trajne šminke sa kapaka, obrva i usana nema oštećenja okolnog tkiva, niti ikakvog krvarenja.
Uklanjanje trajne šminke sa kapaka, obrva i usana se radi kada je reč o crnim, zelenim i plavim pigmentima. Tretman Uklanjanje trajne šminke skoro da nema sporednih dejstava. S obzirom da svetlost vrlo kratko deluje na tkivo, koža ostaje neoštećena. U zavisnosti od praga osetljivosti klijenta, može se reći da je tretman gotovo bezbolan i omogućava veoma dobre rezultate.
Za potpuno uklanjanje trajne šminke sa kapaka, obrva i usana potrebno 3-5 tretmana sa razmakom od mesec dana između svakog. Za korekciju trajne šminke ili prekrivanje novom bojom, obično je dovoljno 1 do 2 tretmana da bi izbledela stara boja. Posle laserskog tretmana potrebno korišćenje Pantenola (samo mast) 3 puta dnevno tokom 3-5 narednih dana.

KADA SE PRIMENJUJE TRETMAN UKLANJANJE TRAJNE ŠMINKE

Dešava se često da klijent nije zadovoljan urađenom trajnom šminkom ili se tokom vremena, zbog loših boja, tehnike tetoviranja ili nekih drugih ličnih razloga, odluči da ukloni trajnu šminku.
Tretman Uklanjanje trajne šminke se radi:
- ukoliko ste nezadovoljni postojećom trajnom šminkom usana,
- ukoliko ste nezadovoljni postojećom trajnom šminkom kapaka,
- ukoliko ste nezadovoljni postojećom trajnom šminkom obrva,
- ako ne želite više trajnu šminku,
- ako je postojeće trajna šminka izbledela.
Najranije Uklanjanje trajne šminke je moguće godinu dana od nanošenja trajne šminke, jer je toliko vremena potrebno da se pigment u koži stabilizuje.

Rešite problem loše ili neželjene trajne šminke usana, obrva, očiju u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više