fbpx

Prednosti Ultrazvučni SMAS lifting terapije u odnosu na pojedine vrste hirurškog liftinga

Trajna epilacija
Trajna epilacija velikih regija
28. novembar 2017.
Trajna šminka
Aparatura koja se koristi u Vita Elos-u za tretman Trajna šminka
30. novembar 2017.
Trajna epilacija
Trajna epilacija velikih regija
28. novembar 2017.
Trajna šminka
Aparatura koja se koristi u Vita Elos-u za tretman Trajna šminka
30. novembar 2017.
Prikaži sve

Prednosti Ultrazvučni SMAS lifting terapije u odnosu na pojedine vrste hirurškog liftinga

O ULTRAZVUČNOM SMAS LIFTINGU

Reč lifting je engleskog porekla (lift) i znači zatezanje naborane kože hirurškim putem. Pored raznih vrsta popularnih hirurških zahvata kojima se radi lifting lica, FDA je odobrila jedini tretman koji je neinvazivan i podiže kožu (lifting kože) – tretman Ultrazvučni SMAS lifting. Ultrazvučni SMAS lifting je takođe jedini kozmetički postupak za korišćenje ultrazvučnog snimanja, što dozvoljava praktičarima da vide slojeve tkiva koji se ciljaju tokom postupka nehirurškog SMAS liftinga lica, kako bi se osigurala najefikasnija i najprihvatljivija energija ultrazvuka, kojom će se delovati na željeno mesto i tako biti najkorisnija u smislu efekta.
Uz dodavanje novog tretmana Ultrazvučni SMAS lifting dekoltea, Ultrazvučni SMAS lifting je sada jedini neinvazivni postupak koji je FDA posebno naznačila kako bi se poboljšale linije i bore na vratu tj. u predelu dekoltea.

PREDNOSTI U ODNOSU NA DRUGE, HIRURŠKE METODE LIFTINGA

1. Hirurški SMAS lifting lica je dubinski face lifting ili SMAS lifting lica. Hirurški SMAS lifting lica podrazumeva tretiranje operativnim postupkom dublji sloja tkiva i mišića – SMAS sloj (Superficial Muscle-Aponeurotic System). Hirurški SMAS lifting lica je estetski zahvat, koji je tehnički nešto kompleksniji, ali je zato njegov učinak očekivan i dugotrajan.
Ultrazvučni SMAS lifting lica – prednosti:
- Postupak nehirurškog SMAS liftinga je gotovo bezbolan i potpuno bezbedan. Nema sečenja, niti bilo kog drugog oblika invazivne intervencije na tretiranoj regiji. Koža ne biva oštećena dejstvom ultrazvuka, ne postoji opasnost od infektivnih komplikacija.
- Efekti ultera SMAS liftinga: maksimalni efekti zategnutosti kože nakon 6 meseci tretmana, prirodan i dugoročan face lifting (između 1,5 -3 godine, računajući od trenutka dostignutog maksimalnog efekta nakon 6 meseci od tretmana), kao i uspešno rešavanje problema kvaliteta kože uz smanjenje sloja potkožnog masnog tkiva.
2. Mezoniti lifting je medicinska procedura kojom se vrši podmlađivanje i zatezanje kože. Postupak se obavlja tako što se biorazgradive niti uvode pod kožu uz pomoć tankih iglica (provodnika – u njima se nalazi mezonit), debljine 0,10 do 0,40 mm (zavisno od debljine niti). Iglice se nakon uvođenja niti vade, a u odgovarajućem delu tkiva ostaje sintetički monofilamentni, hirurški razgradivi konac. Resorpcija mezoniti traje oko 6 meseci, koliko traje i stimulacija kolagena.
Ultrazvučni SMAS lifting lica – prednosti:
- Mezoniti lifting traje koliko i uvedene niti pod kožom – oko 6 meseci, nakon čega se one razgrade i prestaje mogućnost stvaranja kolagena oko njih. Efekat, koji se postigne u toku tih 6 meseci, može da traje u najboljem slučaju 2 godine.
- Postupak je invazivan i bolan, jer podrazumeva korišćenje iglica kojima se ubacuju niti pod kožu tretirane regije.
- Nakon tretmana se javljaju podlivi i otoci, a postoji i mogućnost oštećenja krvnih sudova lica, što dovodi do fleka i pojave hemangioma. Jedan od dodatnih rizika je mogućnost asimetrije lice (tretirane zone) usled loše ubrizganih ili neravnomerno ubrizganih niti.
- Ukoliko ovu proceduru obavlja nestručno lice ili se radi u nehigijenskim uslovima i nehigijenskim iglama, rizik od uspeha procedure je znatno veći, kao i rizik od mogućih negativnih posledica zahvata.
- Cena zahvata je na nivou cena plastične hirurgije.
- Ultrazvučni SMAS lifting, za razliku od mezoniti, ne povređuje kožu, nema perioda oporavka i tretman nije bolan.
- Ultrazvučni SMAS lifting tretman nikako ne može dovesti do asimetrije lica, jer se sve vreme postupak prati na monitoru HIFU ultrazvučnog aparata.
3. Botulinski toksin je stekao u kozmetologiji po jednom od svojih najupotrebljivanijih imena Botoks ili Disport, kao sredstvo za ulepšavanje, tačnije za „zatezanje bora“. U kozmetici se, nakon nepravilne i preterane upotrebe toksina, kao neželjeno dejstvo može se javiti neadekvatni (asimetrični) izraz lica, „viseći kapak“, dvostruki vid, nepravilan osmeh, gubitak sposobnosti zatvaranja očnih kapaka ili umanjenje snage mišića za žvakanje čvrste hrane (kod ubrizgavanja toksina u vilične mišiće). Svi rezultati tretmana liftinga botoksom u kozmetologiji su ograničenog trajanja - do šest nedelja, a najčešće između 3-8 meseci, nakon čega se tretman može ponoviti.
Ultrazvučni SMAS lifting lica – prednosti:
- U kozmetici se, nakon nepravilne i preterane upotrebe toksina, kao neželjeno dejstvo može se javiti neadekvatni (asimetrični) izraz lica, „viseći kapak“, dvostruki vid, nepravilan osmeh, gubitak sposobnosti zatvaranja očnih kapaka ili umanjenje snage mišića za žvakanje čvrste hrane (kod ubrizgavanja toksina u vilične mišiće).
- Svi rezultati tretmana liftinga botoksom u kozmetologiji su ograničenog trajanja - do šest nedelja, a najčešće između 3-8 meseci, nakon čega se tretman može ponoviti.
- Ultrazvučni SMAS lifting, za razliku od liftinga botoksom, ne podrazumeva nikakvo ubrizgavanje supstanci u telo pacijenta, već se efekat zatezanja lica postiže korišćenjem visoko fokusiranog ultrazvuka. Procedura Ultrazvučni SMAS lifting terapije je takva da onemogućava asimetrije i greške tog tipa, jer se postupak strogo prati na monitoru HIFU aparata i prilagođava individualnim zahtevima pacijenta.

Izaberite prirodan, dugoročniji i za vas bezbedniji postupak podmlađivanja – Ultrazvučni SMAS lifting terapiju u Vita Elos-u
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više