fbpx

Lasersko uklanjanje tetovaža u Vita Elos-u

Lifting lica - Vita Elos
Mali potsetnik za sve one koji žele da se podmlade bez hirurške intervencije – šta je ultrazvučni SMAS lifting
19. jul 2017.
Popust trajna šminka
Popust preko 30% na usluge Trajna šminka usana i Trajna šminka kapaka
26. jul 2017.
Lifting lica - Vita Elos
Mali potsetnik za sve one koji žele da se podmlade bez hirurške intervencije – šta je ultrazvučni SMAS lifting
19. jul 2017.
Popust trajna šminka
Popust preko 30% na usluge Trajna šminka usana i Trajna šminka kapaka
26. jul 2017.
Prikaži sve

Lasersko uklanjanje tetovaža u Vita Elos-u

Uklanjanje tetovaža

ISTORIJA TETOVAŽA

Smatra se da reč tetovaža ima dva glavna porekla - od reči „ta“ (udarati nešto) i reči „tatau“ (obeležiti nešto). Istorija tetoviranja datira još od pre preko 5000 godina. Tetovaža nastaje umetanjem obojenih materijala ispod površine kože. Tetovirani čovek, star 5000 godina je otkriven 1991. godine, na planini između Italije i Austrije. Na koži otkrivenog čoveka se nalazi 57 tetovaža: krst sa unutrašnje strane levog kolena, šest horizontalnih pravih linija na leđima i brojne paralelne linije na člancima.
Egipatska kultura podrazumevala je ukrašavanje tela. Restaurirana tela iz perioda XI dinastije prikazuju umetničku formu tetovaže. Arheolozi su 1981. otkrili mumificirane ostatke sveštenice i boginje Hator, na kojoj se nalazi nekoliko linija i tačaka istetoviranih po telu. Grupisane tačke i/ili crtice su takve da formiraju apstraktne geometrijske care. Tetoviranje je bilo dozvoljeno samo ženama, uglavnom zbog izvođenja ritualnih radnji. Egipćani su tetovažu raširili po celom svetu. U doba izgradnje piramida tetoviranje se prenelo na Krit, Grčku, Persiju i Arabiju. Do 2000. godine p.n.e. umetnost tetoviranja proširila se sve do jugoistočne Azije.
Danas preko 30% ljudi danas ima tetovažu na nekom delu tela. Obično izražava neki stav, pripadnost rupi ili obeležava važan događaj u životu.

KAKO SE UKLANJAJU TETOVAŽE LASEROM?

Postupak uklanjanja tetovaža je ne tako davno bio gotovo nemoguć, ali zahvaljujući razvoju novih tehnologija i sa pojavom lasera postaje dostupan svima.
U Kabinetu Vita Elos je moguće uspešno ukloniti tetovažu laserom sa bilo kog dela tela, jer u okviru naših brojnih usluga imamo i uslugu Uklanjanje tetovaža. Kod nas se tretman Lasersko uklanjanje tetovaža radi korišćenjem Nd:Yag lasera. Ono što je važno i od uticaja je na postupak Uklanjanje tetovaže je sledeće: boja kože pacijenta, boja tetovaže, veličina tetovaže, vrsta i količina boje koja se koristila prilikom tetoviranja, čistoća i vrsta korišćenog pigmenta, starost tetovaže, dubina na kojoj je rađena tetovaža, kao i to da li je rađena amaterska ili profesionalna tetovaža.
Prilikom prvog dolaska obavlja se pregled i vrši se procena stanje kože i utvrđuje kojoj kategoriji pripada vaša tetovaža, prema nabrojanim kriterijumima. Nakon toga se određuje broj potrebnih tretmana za uspešno uklanjanje tetovaže, kao i to da li pacijent želi anesteziju ili ne. Lekar ujedno daje i savete koje je neophodno poštovati tokom čitavog procesa tretmana Lasersko uklanjanje tetovaža.
Princip rada Nd:YAG lasera se bazira na emitovanju laserskog impulsa koji se meri nanosekundama. Laser razvija vrlo visoku temperaturu, a posebno razvijen sistem hlađenja u istom trenutku i hladi kožu, tako da sam tretman Uklanjanje tetovaža pacijent oseća kao peckanje. Zrak lasera ulazi u dermu, u sloj kože gde je akumuliran neželjeni pigment (tetovaža). Pod dejstvom lasera, pigment sakuplja svetlosnu energiju, te počinje da se uništava. Uništen pigment se izlučuje iz organizma prirodnim metaboličkim procesom.
Tretman Uklanjanja tetovaža Nd:YAG laserom traje od 10 do 30 minuta. Između pojedinačnih tretmana Uklanjanja tetovaža, najčešće je potrebno da prođe najmanje 4 do 6 nedelja. Obične stare tetovaže nestaju posle 5 do 8 tretmana, dok je kod profesionalnih potrebno 10 i više tretmana.

BEZBEDNOST I USPEŠNOST TRETMANA UKLANJANJA TETOVAŽA

Usluga Lasersko uklanjanje tetovaža je potpuno bezbedna, zbog same prirode lasera koji se koristi, kao i zbog toga što se prilikom tretmana Lasersko uklanjanje tetovaža poštuju najviši higijenski standard.
Lasersko uklanjanje tetovaža je veoma uspešno – oko 95% tetovaža se u celosti ukloni.

Oslobodite se tetovaža koje više ne želite i vratite svoj prirodan izgled kože. Vita Elos Vam može pomoći u tome – zakažite svoj termin!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više