fbpx

Kako usporiti starenje

Diod 808 laser aparat
Istorijat razvoja tretmana trajna epilacija
29. januar 2018.
Lifting lica i lifting tela - cenovnik
Koje sve usluge nudi Vita Elos
2. februar 2018.
Diod 808 laser aparat
Istorijat razvoja tretmana trajna epilacija
29. januar 2018.
Lifting lica i lifting tela - cenovnik
Koje sve usluge nudi Vita Elos
2. februar 2018.
Prikaži sve

Kako usporiti starenje

Lepota nije luksuz, lepota je način života

PROCES STARENJA

Već u ranim dvadesetim godinama procesi starenja kože počinju da se primećuju i značajno napreduju u 30-im, 40-im i 50-im godinama.
Kako se približavamo 30-tim, telo počinje da smanjuje proizvodnju kolagena i elastina. Kod mladih osoba koža je čvrsta, meka, nije naborana. Kako osoba stari, gubitak kolagena i elastina stvara sve opušteniju i manje elastičnu kožu. U isto vreme, masne ćelije, koje se nalaze ispod kože, takođe počinju da nestaju, što zajedno sa gubljenjem elastina i kolagena utiče na stvaranje bora. Koža takođe počinje da gubi sposobnost da nadoknađuje vlagu, pa je suvlja i često sa iritiranim delovima. Sa godinama se pojavljuju bore na čelu i oko očiju, koje nastaju usled permanentnih sitnih kontrakcija mišića lica.
Opšti znaci starenja kože su: staračke pege (ravne braon tačkice koje se javljaju na licu, rukama, leđima i nogama), modrice (na starijoj koži se mnogo lakše stvaraju modrice koje se mnogo teže povlače), bore (kako koža stari počinje da se bora pogotovo oko očiju, usta, na čelu i obrazima), “ispucali kapilari” (vidljivi prošireni krvni sudovi, što je najčešće prouzrokovano suncem), angiomi (crveni izraštaji na koži izazvani proširenim krvnim sudovima, pojavljuju se kod 85% onih koji su zašli u zrele godine), seboroična keratoza (braon ili crne izrasline na površini kože).

FAKTORI OD UTICAJA NA STARENJE

Pored genetskog faktora, kao najznačajnijeg, proces starenja je uslovljen i spoljašnjim faktorima, kao što su:
1. Izlaganje suncu - faktor koji najviše utiče na stanje i zdravlje kože.
Mnoge od pojava koje smatramo da su nastale starenjem u stvari su nastale usled višegodišnjeg izlaganja suncu, a to su: sitne bore, pigmentacija kože, staračke pege, prošireni kapilari i gruba koža.
2. Pušenje - veoma nepovoljno deluje na kožu.
Pušenje negativno utiče na kožu tako što skuplja krvne sudove u gornjim slojevima kože, što smanjuje ishranjenost kože, smanjuje količinu kiseonika, a time i prokrvljenost kože, što utiče na njenu boju i svežinu.
3. Unošenje dovoljne količine vode - neophodno za normalno funkcionisanje organizma.
Lekari i nutricionisti preporučuju da dnevno unosite 6-8 čaša vode dnevno. Ova količina vode je neophodna, ne samo za opšte zdravlje, nego smanjuje i isušivanje kože. Ako je koža dovoljno hidrirana, veće su šanse da duže ostane mladolika.
4. Zdrava ishrana – doprinosi opštem zdravlju i zdravlju kože.
Zdrava ishrana podrazumeva unošenje dovoljne količine voća i povrća, koji sadrži pored ostalog i antioksidanse, koji usporavaju prerano starenje kože. Svakodnevno smo izloženi brojnim toksinima i hemikalijama, koji stvaraju slobodne radikale u našim ćelijama. Naš metabolički proces stvara i slobodne radikale, koji oštećuju telo, utiču na siromašenje tela vitalnim mineralima i uzrokuju prerano starenje kože i starenje lica.
5. Kretanje i vežbe – važan činilac za opšte stanje tela i kože.
Vežbanjem se povećava dotok kiseonika u svim tkivima, što doprinosi mlađem i zdravijem izgledu kože. Dovoljna količina kiseonika utiče na brži metabolizam i sposobnost kože da se regeneriše.
Ukoliko vodite računa o svom zdravlju, to će se svakako odraziti i na vašu kožu, u najpozitivnijem smislu. Biće duže zategnutija, svežija, bez promena i sa onoliko bora koliko genetika donese.

Kabinet Vita Elos vam nudi mogućnost besplatnog savetovanja pri svakom pregledu, kako pre tretmana, tako i posle svakog tretmana, kako bi očuvali svoje zdravlje, a time i svoju lepotu. Posetite nas i informišite se o svim pitanjima koja vas interesuju!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više