fbpx

Važnost očuvanja dobrog imunog sistema za željeni efekat Ultrazvučni SMAS lifting terapije

Uklanjanje ožiljaka
Uspešno uklanjanje ožiljaka u Vita Elos-u
23 oktobra, 2018
Cene usluga u našem Kabinetu
26 oktobra, 2018
Prikaži sve

Važnost očuvanja dobrog imunog sistema za željeni efekat Ultrazvučni SMAS lifting terapije

Lepota nije luksuz, lepota je način života

O IMUNITETU I IMUNOM SISTEMU

Imunitet je sposobnost organizma da se odupre i odbrani od infekcija, bolesti ili nekog drugog biološkog ili hemijskog negativnog uticaja. Imunitet ima ulogu da napravi barijeru protiv patogena (virusi, bakterije, parazita), kancerogenih ćelija, štetnih molekula i otrova. Sveukupni mehanizam odbrane organizma se naziva imuni sistem. Imunološki (imuni) sistem, kao odbrambeni sistem organizma, se sastoji od mnoštva bioloških struktura i procesa unutar jednog organizma. Da bi imuni sistem normalno funkcionisao, on mora da detektuje širok spektar agenasa, poznatih kao patogeni i da ih razlikuje od sopstvenog zdravog tkiva organizma.
Imuni sistem se deli na dve osnovne komponente: urođeni (nespecifični) i stečeni (specifični) imunitet. Prirodno stečeni imunitet se uspostavlja kontaktom sa izazivačem zaraze, dok se stečeni imunitet se stiče isključivo namernim intervencijama, kao što je vakcinacija. Ova dva dela imuniteta se međusobno dopunjavaju tako što urođeni imunitet određuje vrstu specifičnog imunološkog odgovora, dok specifični imunitet dalje usmerava i pojačava nespecifični.
Najveći deo našeg imunog sistema (oko 70%) se nalazi u našem gastrointestinalnom traktu - sistem organa za varenje je najznačajniji i najvredniji deo imunog sistema. Gastrointestinalni trakt (posebno creva) radi na tome da razlikuje loše bakterije od dobrih, koje su ključne za naš imuni sistem.
Prirodni imunitet se može značajno umanjiti i pogoršati usled nezdravog načina života: stres, prehlada, opekotine, intoksikacije, prekomerna upotreba duvana i alkohola, hirurške intervencije, traume, nepravilna i neizbalansirana ishrana, često uzimanje lekova, nedovoljno fizičke aktivnosti nedovoljno sna, nekvalitetan odmor, previše intelektualnog i fizičkog rada, izlaganje dugotrajnoj hladnoći, preterano izlaganje suncu.
Ključni faktori očuvanja dobrog imunog sistema su izbalansirana i pravilna ishrana i fizička aktivnost.

KAKO IMUNI SISTEM UTIČE NA EFEKTE ULTRAZVUČNOG SMAS LIFTINGA

Dejstvo i efekti Ultrazvučnog SMAS liftinga (ultrazvučni, duboki SMAS lifting lica i tela ili Renew lift) ne zavise isključivo od kvaliteta opreme, stručnosti lekara koji izvodi tretman, već i od ukupnog zdravstvenog stanja organizma pacijenta, što počiva na njegovom dobrom ili lošem imunom sistemu.
Ultrazvučni SMAS lifting tretman deluje na vaše telo dvojako: vidljivo dejstvo (uklanjanje bora i poboljšanje kvaliteta i turgora kože tretirane regije) i dejstvo na prirodnu regeneraciju kolagena u organizmu (značajna aktivacija metaboličkih procesa, koji podmlađuju tkivo). Upravo ovo dejstvo, unutar organizma, na ćelijskom nivou, je u direktnoj vezi sa stanjem imunog sistema pacijenta.
Neželjene promene imunološkog stanja organizma mogu značajno da utiču na rezultate tretmana Ultrazvučni SMAS lifting umanjujući ih. Zato je važno naglasiti da je:
- dobro stanje imunološkog sistema pacijenta ključno za postizanje maksimalnih efekata Ultrazvučnog SMAS liftinga,
- rezultati i efekti tretmana su veoma individualni, zavisno od zdravstvenog stanja klijenta.
Kontraindikacije za Ultrazvučni SMAS lifting terapiju su: trudnoća i laktacija, ugrađen pejsmejker, mentalne bolesti ili mentalna nestabilnost, dijabetes, epilepsija, postojanje već ugrađenih sintetskih filera, metalni predmeti u predelu tretiranog područja (piercing, metalne ili zlatne niti u koži), sistemske bolesti vezivnog tkiva (sistemski lupus eritematozus, reumatoidni artritis, skleroderma), koža sa aknama u aktivnoj fazi, autoimune bolesti, infektivne bolesti, infektivne bolesti kože lica i vrata (gljivice, virusi, bakterije), kancer i onkološke promene, terapija lekova koji smanjuju zgrušavanje krvi.

Izbalansirana i pravilna ishrana i fizička aktivnost su ključni za Vaš imunitet, od kog zavisi i efekat Ultrazvučnog SMAS liftinga!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više