fbpx

Lasersko uklanjanje pega i fleka u Vita Elos-u

TRANSPARENTNE CENE U VITA ELOS-u
Ultrazvučni SMAS lifting – sve prednosti nehirurškog liftinga lica i tela
13. mart 2019.
Zablude u vezi tretmana trajna epilacija
18. mart 2019.
TRANSPARENTNE CENE U VITA ELOS-u
Ultrazvučni SMAS lifting – sve prednosti nehirurškog liftinga lica i tela
13. mart 2019.
Zablude u vezi tretmana trajna epilacija
18. mart 2019.
Prikaži sve

Lasersko uklanjanje pega i fleka u Vita Elos-u

Depigmentacija laserom

ŠTA SU PEGE I FLEKE, VRSTE I KAKO NASTAJU

Pege i fleke su pigmentne promene na koži – tamnije, kružne tačke promera do 5 mm i u ravni su kože. Pege i fleke su najčešće prisutne na sledećim delovima lica i tela: predeo nosa, celo lice, dekolte, ramena, nadlaktice, šake. Najčešće su prisutne kod osoba svetle puti. Pege uglavnom postaju tamnije i izrazitije posle izlaganja Suncu, a manje su primetne u zimskim mesecima.
Pege i fleke se javljaju usled veće količine proizvodnje pigmenta melanina na pojedinim mestima, a koje nisu praćene umnožavanjem pigmentovanih ćelija – melanocita. Česti uzroci ove pojave su: genetska predispozicija, učestalo i dugotrajno izlaganje UV zračenju, hormonske promene (trudnoća, kontraceptivi, menopauza), nanošenje neodgovarajuće kozmetike i parfema, nedostatak vitamina C ili B12, pušenje, upalne promene na koži, starenje. Ukoliko ne rastu i ne menjaju oblik, pege i fleke su bezopasne, ali predstavljaju estetski problem zbog neujednačene boje kože.
Vrste pega i fleka:
- staračke pege (prirodna manifestacija starenja organizma, te se pigmenti na nekim mestima više nakupljaju, a zbog slabog metabolizma ne mogu se ukloniti iz organizma),
- sunčane pege (ili efelide se javljaju leti, kod osoba koje su izloženije suncu i UV zračenjima, često su nasledne),
- melasma (hiperpigmentacija koja nastaje u trudnoći, a može se javiti i kod uzimanja kontraceptivnih pilula i nekih drugih lekova).

KAKO SE LASEROM USPEŠNO MOGU UKLONITI PEGE I FLEKE SA LICA I TELA

Lasersko uklanjanje pega i fleka je tretman u Vita Elos-u koji se naziva Depigmentacija. Lasersko uklanjanje pega i fleka se vrši veoma uspešno primenom Nd:YAG lasera. Broj tretmana Lasersko uklanjanje pega i fleka zavisi od površine koja je zahvaćena pigmentnim promenama, količini nakupljenog melanina i starosti. Tretman Lasersko uklanjanje pega i fleka je uspešnosti i do 95%.
Nd:YAG laserom, tokom postupka tretmana Lasersko uklanjanje pega i fleka, se deluje direktno na prekomerni pigment (pege i fleke) i uspešno ih uništi. Princip rada Nd:YAG lasera se bazira na emitovanju laserskog impulsa koji se meri nanosekundama. Za to vreme laser razvija temperaturu i do nekoliko stotina stepeni celzijusa, a posebno razvijen sistem hlađenja u istom trenutku i hladi kožu. U većini slučajeva tretmana Lasersko uklanjanje pega i fleka nije potrebna anestezija, ali ukoliko je prag bola klijenta niži, daje se lokalna anestezija. Zrak lasera ulazi u dermu, u sloj kože gde je akumuliran neželjeni pigment. Pod dejstvom lasera, pigment sakuplja svetlosnu energiju, te počinje da se uništava. Uništen pigment se izlučuje iz organizma prirodnim metaboličkim procesom, bez ikakvih posledica po klijenta.
Lasersko uklanjanje pega i fleka vam omogućava da vratite ujednačenu boja tena i rešavanje problema neželjenih pigmentiranih pojava na koži u fazi nastanka.

Oslobodite se pega i fleka sa lica i tela tretmanom Lasersko uklanjanje pega i fleka u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više