fbpx

Kako se zaštiti od negativnog dejstva sunčevih zraka u letnjem periodu

Šta su kertridži i zašto su važni za Ultrazvučni SMAS lifting tretman
29 jula, 2020
Aparatura i tehnologija koju koristimo za postizanje željenih efekata svih naših tretmana
3 avgusta, 2020
Prikaži sve

Kako se zaštiti od negativnog dejstva sunčevih zraka u letnjem periodu

DEJSTVO SUNCA NA KOŽU

Preterano izlaganje suncu negativno utiče na kožu i može dovesti do različitih promena, onih odmah vidljivih, do onih koji se postepeno razvijaju.
Negativno dejstvo sunca na kožu se ogleda u sledećem: preterano starenje kože (pojava bora u većem broju i znatno ranije u odnosu na godine), pojava pigmentnih promena (razne fleke, pege, mladeži), rast postojećih pigmentnih promena (dejstvo sunca može uvećati i umnožiti već prisutne promene na površini kože), alergija (sve češća reakcija kože na sunčeve zrake), opekotine (usled preterane izloženosti suncu), kancer kože (UV zračenje sunca je kancerogeno).

PREPORUKE NAŠEG KABINETA KAKO ZAŠTITI KOŽU

Naši saveti u vezi zaštite od negativnog dejstva sunca se odnose na sledeće:
1. Što više prekriti kožu odećom.
Nosite odeću koja prekriva kožu, kao što su: dugi rukavi, dugačke lagane pantalone, kapu i sunčane naočare koje filtriraju UVA i UVB zrake. Kožu obavezno štitite odećom u periodu od 11 do 15 sati, što se posebno preporučuju osobama svetle puti i svetlijihh očiju. Naša preporuka je da se na svaki mogući način ne izlažete suncu u pomenutom periodu.
2. Obavezno korišćenje kreme za sunčanje.
Koristite proverene kreme za sunčanje nanoseći ih što češće u toku dana kada ste izloženi suncu, naročito tokom perioda kada su sunčevi zraci najjači, pri čemu nije bitno da li je to sunčanje ili običan izlazak napolje tokom leta. Preporučujemo kreme za sunčanje koje nose pečat „dermatološki testirane“, kako bi se osiguralo da su SPF i druge tvrdnje naznačene na kremi validne. Ako plivate ili vežbate, budite sigurni da koristite vodootporni tip krema i ponovo ih nanesite posle kupanja.
3. Što veći SPF – naša preporuka od 50 +.
Faktor zaštite od sunca (SPF) je mera količine zaštite od ultraljubičastog B zračenja (UVB). SPF se ocenjuju na skali od 2-50 + na osnovu nivoa zaštite koji nude. 50+ nudi najsnažniji oblik UVB zaštite, te ga iz tog razloga mi preproručujemo. Korišćenjem SPF 50+ ste se osigurali da neće doći do neželjenog dejstva sunca na vašu kožu.
4. Pravilan izbor kreme za sunčanje.
Krema za sunčanje treba da ima etiketu sa sledećim elementima: faktor zaštite od sunca (SPF) (naša preporuka 50 +) da bi se zaštitio od UVB, najmanje UVA zaštitu od četiri zvezdice. Takođe je neophodno da proverite da kremi za sunčanje nije istekao rok trajanja.
5. Zaštitite oči od sunca.
Bez odgovarajuće zaštite očiju može doći do određenih promena na oku ili pojave bolnih opekotina na površini oka. Sunce je takođe i razlog preteranih, sitnih bora oko očiju, tako da pored zaštitne kreme preporučujemo i obavezno nošenje naočara sa adekvatnom UV zaštitom.
6. Ne raditi sve kozmetičke tretmane.
Neki kozmetički tretmani nikako nisu dozvoljeni u letnjem periodu, kao što su: depigmentacija laserom, tretmani ELOS-on i tretmani Plasma Pen-om (sem zatezanja gornjeg kapka Plasma Pen tehnologijom). Izlaganje ovim tretmanima bi imalo negativan uticaj i samo povećalo negativne posledice koje sunčevi zraci mogu imati na kožu, te se oni u Vita Elos-u ne rade u letnjim mesecima.

Sačuvajte svoju kožu adekvatnom zaštitom od sunca!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više