fbpx

Trajna šminka obrva (senčenje – “puder obrve”)

Trajna epilacija 808 Diod laserom
Trajna epilacija 808 Diod laserom
July 16, 2016
Laserski karbonski (ugljenikov) piling
Laserski karbonski (ugljenikov) piling
July 16, 2016

Trajna šminka obrva (senčenje – “puder obrve”)

ŠTA JE TRAJNA ŠMINKA (SENČENJE) OBRVA?


Trajna šminka (senčenje) obrva pripada vrsti permanentnog makeup-a, namenjenog ulepšavanju i isticanju prirodnih crta lica – u ovom slučaju obrva. Trajna šminka omogućava ispravljanje i ispunjavanje svih individualnih estetskih zahteva, odnosno korigovanje sitnih nedostataka ili naglašavanje određenih crta lica tj. obrva.
Metoda pruža besprekoran i konstantan makeup, pa je idealno rešenje za žene koje imaju osetljivu kožu ili izraženu alergiju na određenu vrstu šminke. Metodom trajnog šminkanja (senčenja) obrve, koje su po prirodi previše svetle, tanke, retke ili nepostojeće, se mogu pojačati i poboljšati. Uz pomoć ove vrste šminke istaćiće se vaša prirodna lepota, što za posledicu ima mlađi i svežiji izgled lica.
Trajna šminka je potpuno neinvazivna, savremena metoda, kojom se postižu izuzetni rezultati u korigovanju i naglašavanju izgleda vaših obrva. Na diskretan način, stručni tim Vita Elos-a će vam omogućiti da dobijete punoću i oblik obrva kakav želite.

KOME JE NAMENJENA TRAJNA ŠMINKA (SENČENJE) OBRVA?


Trajna šminka (senčenje) obrva je namenjena:
 • starijim, zrelijim ženama sa retkim, spuštenim obrvama ili osobama koje su u potpunosti ostale bez obrva,
 • osobama sa sedim obrvama ili izrazito svetlim obrvama,
 • ženama koje ne žele svakodnevno šminkanje, ali žele lep izgled,
 • osobama kod kojih postoji izražena anomalija na licu i koži u predelu obrva,
 • ženama koje su pogrešnim čupanjem obrva izgubile njihov prirodan oblik, gustoću i veličinu,
 • osobama sa proređenim obrvama ili obrvama koje ne rastu na mestima koja bi bila idealna za njihov oblik oka i lica,
 • osobama koje su zbog bolesti ili nekoga drugog razloga izgubile obrve,
 • onima koji na licu i koži imaju ožiljke od povreda ili hirurških zahvata.

RAZLIKA IZMEĐU JAPANSKE METODE ICRTAVANJA OBRVA I TRAJNE ŠMINKE (SENČENJA) OBRVA?


Japanska metoda ili microblading je ručno iscrtavanja obrva metodom dlačica po dlačica. To je postupak kojim se pomoću posebnih „mikro oštrica“ vrši fino nanošenje pigmenta na površinskom sloju dermisa i na taj način vrši iscrtavanje dlačica između vaših prirodnih dlaka, kako bi obrve delovale potpuno prirodno.
Za razliku od japanske metode iscrtavanja obrva, trajna šminka (senčenje) obrva podrazumeva korišćenje mašinice za iscrtavanje (senčenje) obrva i to tako da se ispod postojećih dlaka iscrtavaju obrve kao senka kako bi obrve izgledale kao da su dopunjene olovkom (gustina, dužina), ali trajno. Boja koja se koristi kod trajne šminke obrva može da bude jaka i gusta ili slaba (blago senčenje), u zavisnosti od želje klijenta.
Ukoliko je žena prethodno uradila iscrtavanje obrva japanskom metodom, lako može preći na postupak senčenja obrva, kako bi napravila željenu promenu ili te iscrtane dlačice (koje su postupkom microblading-a se izbledele i postale nevidljive vremenom), obnovila postupkom trajne šminke.

TRAJNA ŠMINKA OBRVA U TEHNICI “POWDER EYEBROWS” ILI “PUDER OBRVE”


Trajna šminka obrva u tehnici “powder eyebrows” ili “puder obrve” je danas jedna od najpopularnijih tehnika trajne šminke obrva, koja se radi kao blago polutransporentno senčenje na veoma maloj dubini, zbog čega obrve izgledaju gušće, punije i negovanije. Primenom ove metode trajne šminke obrva, u zavisnosti od gustine bojenja (senčenja), moguće je postići:
- potpuno prirodne obrve,
- jarke i glamurozne obrve,
- polutransparentne obrve,
- guste obrve sa mekanom teksturom,
- odsutnost neprirodnih i grubih kontura obrva,
- trajnost od 1 do 2 godine.
Trajna šminka obrva u tehnici “powder eyebrows” ili “puder obrve” je mnogo bezbednije i bezbolnija u odnosu na klasičnu trajnu šminku ili tehniku Iscrtavanje obrva japanskom metodom (microblading), jer nema krvarenja, sukrvice, ožiljaka, niti bilo kakvih drugih negativnih posledica. Nakon tretmana, zalečenje ide u periodu najduže do 5 dana. Boje koje se koriste u Kabinetu za tretman „puder obrve“ odgovaraju svim tipovima kože i prirodnoj boji dlaka vaših obrva, sertifikovane su i klinički ispitane.
Trajna šminka obrva u tehnici “powder eyebrows” ili “puder obrve” odgovara gotovo svima ženama koje žele da imaju dugotrajno lepe obrve. Ova vrsta trajne šminke obrva se uopšte ne primećuje, jer obrve imaju prirodan izgled, bez strogih kontura, imaju “blag i nežan” oblik, kao da su obrve našminkane mekom olovkom ili senkom – otuda i naziv „puder obrve“. Naneta boja ne izbija, jer stalna i nepromenjena, a uneti pigment vremenom ne bledi, niti “pliva” u koži, tako da nema nikakve mogućnosti da obrve posle nekog vremena postanu plavkaste ili crvenkaste, zavisno od prirodnog pigmenta klijenta.
Sve navedene prednosti usluge Trajna šminka obrva u tehnici “powder eyebrows” ili “puder obrve” su ujedno i razlozi zbog kojih je ova tehnika trajne šminke obrva jedna od omiljenih tehnika trajne šminke obrva u našem Kabinetu za aparatnu kozmetiku.

KONTRAINDIKACIJE ZA TRAJNU ŠMINKU (SENČENJE) OBRVA


 • onkološke bolesti, kožne bolesti, dijabetes,
 • problemi sa zgrušavanjem krvi, autoimune bolesti,
 • mentalne bolesti ili mentalna nestabilnost,
 • trudnoća,
 • alergija na pigmente,
 • menstruacija,
 • lečenje antibioticima pre tretmana, upotreba ulja origana i vitamina C pre tretmana.

EFEKTI TRAJNE ŠMINKE (SENČENJA) OBRVA


 • prirodan i negovan izgled obrva u svakom trenutku i svakoj prilici,
 • izraz lica dobija potpuno novu konturu i postaje izraženiji, mlađi, veseliji i lepši,
 • simetričnost obrva,
 • zamena upotrebe olovke za iscrtavanje obrva, kako bi imali svakodnevno željeni izgled obrva,
 • boja, debljina i gustina obrva u skladu sa fizionomijom lica,
 • rešeno pitanje svih nedostataka obrva, koji su se tokom vremena javili ili usled određenih životnih okolnosti.
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više