Trajna šminka usana

Trajna šminka obrva (senčenje)
Trajna šminka obrva (senčenje -„puder obrve“)
jul 16, 2016
Laserski karbonski piling
Laserski karbonski piling
jul 16, 2016

Trajna šminka usana

Trajna šminka kapaka ili usana

ŠTA JE TRAJNA ŠMINKA USANA?


Trajna šminka je tehnika ubacivanja pigmentne boje biljno-mineralnog porekla u plitke slojeve kože iscrtavanjem linija. To je permanentna šminka, namenjena za ulepšavanje i isticanje prirodnih crta usana.
Trajna šminka je zapravo vrsta tetovaže kojom se boje unose pod kožu, ali za razliku od klasične tetovaže, kod trajne šminke boja vremenom postaje svetlija, kako bi posle izvesnog vremena (nekada i nakon 4 godine), trajno nestala. Prednost trajne šminke u odnosu na klasičnu tetovažu je upravo u tome što boje nakon izvesnog vremena blede. U suprotnom, rezultat bi bio poražavajući, jer tonus mišića lica, kako starimo, opada, tako da oblik koji se uradi u određenom trenutku trajnom šminkom, kroz par godina može izgledati nezadovoljavajuće.
Trajna šminka je potpuno neinvazivna, savremena metoda, kojom se postižu izuzetni rezultati u korigovanju i naglašavanju crta vaših usana. Trajna šminka usana, urađena u našem Kabinetu, je pristupačna i praktična, jer omogućava da u svakom trenutku izgledate onako kako želite, bez svakodnevnog šminkanja.
Dobro i profesionalno urađena trajna šminka u našem Kabinetu usmerena je na postizanje prirodnog i lepog izgleda tj. postizanja što prirodnijeg efekta, a ne efekta scenske šminke.
Nesimetrične ili nepravilne konture usana se, zahvaljujući tretmanu trajne šminke, mogu potpuno korigovati. Izbledela ili nestala boja usana može biti osvežena prirodnim senčenjem. Osnovni cilj nam je da, uz specijalne tehnike trajne šminke koje koristimo, vaše usne izgledaju punije i senzualnije.

KOME JE NAMENJENA TRAJNA ŠMINKA USANA?


Tretmanu trajne šminke usana se najčešće podvrgavaju žene srednjih godina, kada počinje da se gubi prirodni pigment usana.
Kako je ova metoda danas veoma popularna, neretko se za ovaj tretman odlučuju i mlađe žene s ciljem popravljanja nedostataka na usnama ili kako bi se izbeglo svakodnevno šminkanje. Trajna šminka usana se preporučuje u određenim specifičnim situacijama, kao što su: postoperativne, vitiligo, prekrivanje ožiljka i kapilara na licu.
 
Trajna sminka usana preTrajna sminka usana posle
 

KAKO IZGLEDA POSTUPAK TRAJNOG ŠMINKANJA USANA?


U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos se za tretman trajne šminke usana koristi najsavremenija oprema nemačkog proizvođača "Cheyenne" i "Intelligent", kao i najkvalitetnije boje marke "Biotouch" (SAD, dermatološki testirane). Tretman tajne šminke usana je prilično bezbolan, ali postoji mogućnost nanošenja lokalne anestezije. Sam postupak se sprovodi u sterilnim uslovima - svi delovi aparature su sterilisani i čuvaju se na sanitaran način, što ujedno podrazumeva korišćenje isključivo sterilnih igala i korišćenje novih igala za svakog klijenta posebno. Za svakog klijenta se takođe koriste i nove medicinske rukavice, kao i maska za lice.
Trajna šminka predstavlja tretman mikro pigmentacije organskog pigmenta u epiderm. Metoda se izvodi aplikacijom boje po koži. Aparati koji se koriste za trajnu šminku imaju iglice, kojima se ubacuje mikro pigment u epiderm u vidu kontura na usnama i očnim kapcima. Ubodima igle se ne povređuju žive ćelije, niti se dodiruje limfa ili krvotok, te je iz tog razloga trajanje ove „tetovaže“ ograničeno na između 3 ili 5 godina. Rezultati se vide odmah nakon tretmana, s tim što postoji mogućnost izvođenja korekcije koja je uračunata u cenu. Kada trajna šminka izbledi, postupak se možete ponoviti.
Pre samog postupka nanošenja trajne šminke, prethodi razgovor sa klijentom, kao i predlozi i saveti od strane stručne osobe, kao standardni postupak konsultacija Kroz razgovor sa vama, stručno lice otkriva šta tačno želite i kako bi se mogli postići najbolji rezultati. Sledi iscrtavanje budućih kontura, u skladu sa vašim oblikom lica i tenom, i tek kada vi date saglasnost na iscrtani izgled, može se pristupiti samom tetoviranju.
Nakon samog tretmana oseća se da je koža zategnuta, ali se brzo regeneriše. Otok se može javiti, ali da to zavisi od tipa kože. Važno je napomenuti da boja koja se unosi pod kožu nakon perioda perutanja (7 dana), postaje do 50% svetlija u odnosu na boju koju ste odabrali. Uglavnom su potrebna dva tretmana trajnog šminkanja usana, između kojih mora da prođe 3-4 nedelje, jer koža u tom periodu pokazuje prve prave rezultate nakon aplikacije. U tom periodu se radi i eventualna korekcija, a nakon godinu dana se radi retuširanje, jer boja posvetli. Kada je čitav ovaj postupka završen, možete dobiti garanciju da će trajna šminka trajati između 3-4 godine. Postojanost boje je individualna i zavisi od metabolizma i starosti klijenta. Traje od 2,5 god (za svetle nijanse) do 5 god (za tamnije nijanse).

KONTRAINDIKACIJE ZA TRAJNU ŠMINKU USANA


 • onkološke bolesti, kožne bolesti, dijabetes,
 • problemi sa zgrušavanjem krvi, autoimune bolesti,
 • mentalne bolesti ili mentalna nestabilnost,
 • trudnoća, menstruacija
 • alergija na pigmente,
 • lečenje antibioticima pre tretmana, upotreba ulja origana i vitamina C pre tretmana.

EFEKTI TRAJNE ŠMINKE USANA


 • prirodan i negovan izgled u svakom trenutku i svakoj prilici,
 • izraz lica dobija konturu i postaje izraženiji, mlađi i lepši,
 • izjednačavaje malih nepravilnosti usana,
 • izražajnije konture usana, senzualnije i punije usne,
 • zamena upotrebe karmina pomoću senčenja kompletnih usana (nežne, prirodne nijanse ili jake, dramatične boje),