Trajna šminka obrva i usana

Nehirurška blefaroplastika Plasma Pen-om
septembar 12, 2018
SMAS lifting
Ulthera – ultrazvučni SMAS lifting
april 12, 2017

Trajna šminka obrva i usana

Trajna-šminka-obrva-usana-FI

ŠTA JE TRAJNA ŠMINKA?


Trajna šminka pripada vrsti permanentnog makeup-a, namenjenog ulepšavanju i isticanju prirodnih crta lica – obrva i usana. Trajna šminka je potpuno neinvazivna, savremena metoda, kojom se postižu izuzetni rezultati u korigovanju i naglašavanju izgleda vaših obrva i usana.
Trajna šminka je tehnika ubacivanja pigmentne boje biljno-mineralnog porekla u plitke slojeve kože iscrtavanjem linija. Ova vrsta šminke je zapravo vrsta tetovaže kojom se boje unose pod kožu, ali za razliku od klasične tetovaže, kod trajne šminke boja vremenom postaje svetlija, kako bi posle izvesnog vremena (nekada i nakon 4 godine), trajno nestala. Prednost trajne šminke u odnosu na klasičnu tetovažu je upravo u tome što boje nakon izvesnog vremena blede. U suprotnom, rezultat bi bio poražavajući, jer tonus mišića lica, kako starimo, opada, tako da oblik koji se uradi u određenom trenutku trajnom šminkom, kroz par godina može izgledati nezadovoljavajuće.
U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos se za tretman trajne šminke koristi najsavremenija oprema nemačkog proizvođača "Cheyenne" i "Intelligent", kao i najkvalitetnije boje marke "Biotouch" (SAD, dermatološki testirane). Nudimo vam trajnu šminku obrva u tehnici "puder obrve" i trajnu šminku usana. Oba tretmana su prilično bezbolna, ali postoji mogućnost nanošenja lokalne anestezije. Sam postupak se sprovodi u sterilnim uslovima - svi delovi aparature su sterilisani i čuvaju se na sanitaran način, što ujedno podrazumeva korišćenje isključivo sterilnih igala i korišćenje novih igala za svakog klijenta posebno. Za svakog klijenta se takođe koriste i nove medicinske rukavice, kao i maska za lice.
Pre samog postupka nanošenja trajne šminke, prethodi razgovor sa klijentom, kao i predlozi i saveti od strane stručne osobe, kao standardni postupak konsultacija. Kroz razgovor sa vama, stručno lice otkriva šta tačno želite i kako bi se mogli postići najbolji rezultati. Sledi iscrtavanje budućih kontura, u skladu sa vašim oblikom lica i tenom, i tek kada vi date saglasnost na iscrtani izgled, može se pristupiti samom tetoviranju.

KONTRAINDIKACIJE ZA TRAJNU ŠMINKU

 • onkološke bolesti, kožne bolesti,
 • problemi sa zgrušavanjem krvi, autoimune bolesti,
 • mentalne bolesti ili mentalna nestabilnost,
 • trudnoća,
 • dijabetes,
 • alergija na pigmente,
 • menstruacija,
 • lečenje antibioticima pre tretmana, upotreba ulja origana i vitamina C pre tretmana.

TRAJNA ŠMINKA OBRVA U TEHNICI “POWDER EYEBROWS” ILI “PUDER OBRVE”


Trajna šminka obrva u tehnici “powder eyebrows” ili “puder obrve” je danas jedna od najpopularnijih tehnika trajne šminke obrva, koja se radi kao blago polutransporentno senčenje na veoma maloj dubini, zbog čega obrve izgledaju gušće, punije i negovanije.
Primenom ove metode trajne šminke obrva, u zavisnosti od gustine bojenja (senčenja), moguće je postići: potpuno prirodne obrve, jarke i glamurozne obrve, polutransparentne obrve, guste obrve sa mekanom teksturom, odsutnost neprirodnih i grubih kontura obrva, trajnost od 1 do 2 godine.
Trajna šminka obrva u tehnici “powder eyebrows” ili “puder obrve” je mnogo bezbednije i bezbolnija u odnosu na klasičnu trajnu šminku ili tehniku Iscrtavanje obrva japanskom metodom (microblading), jer nema krvarenja, sukrvice, ožiljaka, niti bilo kakvih drugih negativnih posledica. Nakon tretmana, zalečenje ide u periodu najduže do 5 dana. Boje koje se koriste u Kabinetu za tretman „puder obrve“ odgovaraju svim tipovima kože i prirodnoj boji dlaka vaših obrva, sertifikovane su i klinički ispitane.
Trajna šminka (senčenje) obrva je namenjena: starijim, zrelijim ženama sa retkim, spuštenim obrvama ili osobama koje su u potpunosti ostale bez obrva, osobama sa sedim obrvama ili izrazito svetlim obrvama, ženama koje ne žele svakodnevno šminkanje, ali žele lep izgled, osobama kod kojih postoji izražena anomalija na licu i koži u predelu obrva, ženama koje su pogrešnim čupanjem obrva izgubile njihov prirodan oblik, gustoću i veličinu, osobama sa proređenim obrvama ili obrvama koje ne rastu na mestima koja bi bila idealna za njihov oblik oka i lica, osobama koje su zbog bolesti ili nekoga drugog razloga izgubile obrve, onima koji na licu i koži imaju ožiljke od povreda ili hirurških zahvata.

TRAJNA ŠMINKA USANA


Trajna šminka usana je permanentna šminka, namenjena za ulepšavanje i isticanje prirodnih crta usana. To je potpuno neinvazivna, savremena metoda, kojom se postižu izuzetni rezultati u korigovanju i naglašavanju crta vaših usana. Trajna šminka usana, urađena u našem Kabinetu, je pristupačna i praktična, jer omogućava da u svakom trenutku izgledate onako kako želite, bez svakodnevnog šminkanja. Nesimetrične ili nepravilne konture usana se, zahvaljujući tretmanu trajne šminke, mogu potpuno korigovati. Izbledela ili nestala boja usana može biti osvežena prirodnim senčenjem. Osnovni cilj nam je da, uz specijalne tehnike trajne šminke koje koristimo, vaše usne izgledaju punije i senzualnije.
Nakon samog tretmana oseća se da je koža zategnuta, ali se brzo regeneriše. Otok se može javiti, ali da to zavisi od tipa kože. Važno je napomenuti da boja koja se unosi pod kožu nakon perioda perutanja (7 dana), postaje do 50% svetlija u odnosu na boju koju ste odabrali. Uglavnom su potrebna dva tretmana trajnog šminkanja usana, između kojih mora da prođe 3-4 nedelje, jer koža u tom periodu pokazuje prve prave rezultate nakon aplikacije. U tom periodu se radi i eventualna korekcija, a nakon godinu dana se radi retuširanje, jer boja posvetli. Kada je čitav ovaj postupka završen, možete dobiti garanciju da će trajna šminka trajati između 3-4 godine. Postojanost boje je individualna i zavisi od metabolizma i starosti klijenta. Traje od 2,5 god (za svetle nijanse) do 5 god (za tamnije nijanse).
Trajna šminka usana je namenjena: ženama srednjih godina, kod kojih je prisutan gubitak prirodnog pigmenta usana, mlađim ženama sa ciljem popravljanja nedostataka na usnama ili kako bi se izbeglo svakodnevno šminkanje, kao i u određenim specifičnim situacijama, kao što su: postoperativne, vitiligo, prekrivanje ožiljka i kapilara na licu.

EFEKTI TRAJNE ŠMINKE (SENČENJA) OBRVA


 • prirodan i negovan izgled obrva u svakom trenutku i svakoj prilici,
 • izraz lica dobija potpuno novu konturu i postaje izraženiji, mlađi, veseliji i lepši,
 • simetričnost obrva,
 • zamena upotrebe olovke za iscrtavanje obrva, kako bi imali svakodnevno željeni izgled obrva,
 • boja, debljina i gustina obrva u skladu sa fizionomijom lica,
 • rešeno pitanje svih nedostataka obrva, koji su se tokom vremena javili ili usled određenih životnih okolnosti.

EFEKTI TRAJNE ŠMINKE USANA


 • prirodan i negovan izgled u svakom trenutku i svakoj prilici,
 • izraz lica dobija konturu i postaje izraženiji, mlađi i lepši,
 • izjednačavanje malih nepravilnosti usana,
 • zamena upotrebe karmina pomoću senčenja kompletnih usana (nežne, prirodne nijanse ili jake, dramatične boje),
 • ulepšavanje i isticanje prirodnih crta usana,
 • izražajnije konture usana, senzualnije i punije usne.