fbpx

Uklanjanje uzročnika pojave akni i uklanjanje akni u našem Kabinetu

Uklanjanje nazolabijalnih bora tretmanom Ultrazvučni SMAS lifting lica
20 маја, 2020
Lifting lica - Vita Elos
Uklanjanje bora nehirurškim putem – face lifting tretmani
25 маја, 2020
Prikaži sve
Uklanjanje akni

UZROČNICI POJAVE AKNI

Uzročnici pojave akni još uvek nisu dovoljno ispitani, ali se neki od njih izdvajaju u proučavanjima procesa vezanih za nastanak akni.
Uzročnici akni su sledeći: hormonska aktivnost (poput menstrualnog ciklusa i puberteta), stres (koji pokreće povećano lučenje hormona nadbubrežnih žlezda i hormoni stresa), hiperaktivnost lojnih žlezdi (je uzrokovana i preko prethodno pomenuta dva mehanizma, nagomilavanje izumrlih ćelija površinskih slojeva kože, bakterije u porama (usled čijeg prekomernog prisustva telo pokreće alergijsku reakciju), iritacija kože ili češanje bilo koje vrste (aktivira i potpomaže upalne procese), upotreba anaboličkih steroida, bilo koji preparati, lekovi koji sadrže halogene (jodidi, hloridi, bromidi), litijum, barbiturate, ili androgene, izlaganje visokim nivoima jedinjenja hlora, pogotovo hlornim dioksinima, može uzrokovati snažnu i dugotrajnu pojavu akni poznatiju kao hlorakne, genetski faktor.

UKLANJANJE AKNI ELOS TEHNOLOGIJOM

Lokalno lečenje akni podrazumeva: normalizaciju funkcije masnih i lojnih žlezda, uklanjanje upalnih procesa, sprečavanje širenja aktivnosti propionbakterija, stafilokoka i streptokoka. Uporedo sa preparatima koji sadrže antibiotske, antibakterijske, antiupalne sastojke za lečenje akni, primenjuju se i tretmani koji poboljšavaju cirkulaciju kože i uništavaju patogene bakterije.
U svrhu lečenja i tretmana Uklanjanje akni koristimo ELOS tehnologiju. To je aparat koji radi po principu objedinjavanja dve energije: optičke energije (IPL) i električne energije (radiotalasi). Skraćenica ELOS znači: EL – električna energija, O – optička energija, S – sinergija.
ELOS manipulatorom se Uklanjanje akni može da raditi i kao lečenje akni u aktivnoj fazi, tako što radiotalasi omogućavaju da optička energija prodre dublje u dermis i zagrevaju tkivo uništavajući patološku mikrofloru, koja parazitira u koži, izazivajući upalne procese, a time i akne. Posle tretmana Uklanjanje akni ELOS-om koža postaje glatka, svežija, zdravija, mlađa i nežnija.
Broj tretmana Uklanjanje akni ELOS-om je strogo individualan i zavisi od stanja vaše kože. Uobičajeno se preporučuje serija tretmana Uklanjanje akni od 6-8 sa razmakom od 3-4 dana, posle čega se razmak između tretmana Uklanjanje akni povećava na 7 dana, pa do 2 tretmana mesečno. Za održavanje postignutih rezultata preporučuje se jedan tretman Uklanjanje akni mesečno.

Efikasno Uklanjanje akni i njihovih uzročnika u Vita Elos-u – zakažite svoj termin već danas!
Vaš Vita Elos