fbpx

Uklanjanje ožiljaka – primena Plasma Pen tehnologije u cilju rešavanja estetskog problema

Trajna epilacija 808 Diod laserom
Laserska trajna epilacija – tretman koji trajno rešava pitanje neželjene maljavosti i kod muškaraca i kod žena
15 маја, 2020
Uklanjanje nazolabijalnih bora tretmanom Ultrazvučni SMAS lifting lica
20 маја, 2020
Prikaži sve

KAKO UKLANJAMO OŽILJKE PLASMA PEN METODOM

U cilju efikasnog sprovođenja tretmana Uklanjanje ožiljaka, koristimo Plasma Pen tehnologiju.
Plasma Pen je nehirurška tehnika, u kojoj se, tokom tretmana Uklanjanje ožiljaka, ne koriste skalpel ili neki drugi hirurški instrument, te ne postoje operativni rizici kod ovog tretmana.
Postupak nehirurškog Uklanjanja ožiljaka Plasma Pen-om se bazira na principu koagulacije plazme (jonizovan gas). Plasma Pen tehnologija omogućava da se jonizuje gas u vazduhu, kako bi se stvorio mali električni luk (munjevit električni impuls), kojim se kožna i epidermalna područja pogođena ožiljkom, tretiraju bez širenja neželjene toplote u okolna područja. Tokom delovanja Plasma Pen-a kod tretmana Uklanjanje ožiljaka, pražnjenje električne energije se vrši kroz iglu, koja se približava koži pacijenta na 1- do 2 mm (igla ne dodiruje kožu). Između završetka iglice Plasma Pen-a i površine kože, stvorena je razlika potencijala, zbog čega se jonizujući gas između igle i kože pacijenta pretvara u stanje plazme.
Najfiniji plazma zraci, tokom tretmana Uklanjanje ožiljaka, deluju na mikroregije kože pogođenu ožiljkom, uzrokujući efekat koagulacije - tretirano tkivo se komprimira i sublimira, a koža u tretiranoj zoni se obnavlja i zateže zbog povećane proizvodnje kolagena. Kada govorimo o plazma zracima, govorimo o strogo i vrlo precizno kontrolisanoj površini mikro-opekotina (bez otvorenih rana, ožiljaka, infekcija i gubitka pigmenta). Tokom postupka tretmana Uklanjanje ožiljaka, lekar sve vreme prati površinu kože koja se tretira, kao i dubinu izloženosti plazma zracima. Kontakt Plasma Pen-a sa kožom je isključen i tkiva u blizini tačke izloženosti nisu oštećena.

INDIKACIJE I KONTRAINDIKACIJE ZA TRETMAN UKLANJANJE OŽILJAKA

Postupak Uklanjanje ožiljaka se obavlja ako želite da eliminišete ili smanjite:
- manje ožiljke (ne keloidne) na licu i telu,
- duboke ožiljke (na primer nakon boginja),
- ožiljke koji nastaju kao posledica problema sa aknama.
Kontraindikacije za tretman Uklanjanje ožiljaka: trudnoća i laktacija, upala u zoni tretmani Uklanjanje ožiljaka, prisustvo pejsmejkera i sličnih aparata, autoimuni procesi i bolesti, oštećenje kože područja koje treba da se tretira I gde treba da se vrši Uklanjanje ožiljaka, aktivne sistemske ili lokalne kožne bolesti sa poremećajem procesa regeneracije, poremećaji koagulacije krvi, teške hronične bolesti (dijabetes melitus, epilepsija, lupus), onkološke bolesti, mentalna nestabilnost.

Uspešno Uklanjanje ožiljaka u našem Kabinetu primenom Plasma Pen tehnologije!
Vaš Vita Elos