fbpx

Uklanjanje fleka sa lica i tela laserom

Kolagen
Ultrazvučni SMAS lifting – tretman za uspešnu regeneraciju kolagena
12 септембра, 2018
Uspešno uklanjanje keratoza u našem Kabinetu
19 септембра, 2018
Prikaži sve
Depigmentacija laserom

FLEKE NA LICU I TELU – PIGMENTNE PROMENE NA LICU I TELU

Pojava promene na koži u vidu tamnih mrlja (fleka) se naziva hiperpigmentacija. Hiperpigmentacije u vidu fleka na licu ili telu su potamneli delovi kože različitog oblika, boje i veličine. Fleke na licu ili telu nastaju kada dođe do prekomerne proizvodnje melanina. Hiperpigmentacija (fleke) se podjednako javljaju kod oba pola.
Glavni uzroci pojave fleka, pega i ostalih pigmentnih pomena na koži su: preterana izloženost suncu, godine, hormonski disbalans, genetika, menopauza, trudnoća, stres, bolesti jetre, nervne bolesti, uzimanje određenih lekova, nedostatak vitamina C ili B12, pušenje.
Postoji mnogo tipova hiperpigmentacije (fleke na licu i telu). Najčešći su:
- pigmentacione fleke,
- pege,
- postupalna hiperpigmentacija,
- melazma ili kloazma tj. "trudnička maska",
- fotokontaktni dermatitis (izazvan bojama kao što su kana ili boje za tetoviranje),
- hiperpigmentacijama izazvana određenim zanimanjima (izlaganje hemikalijama).
Hiperpigmentacija se uglavnom javlja na delovima tela koji su izloženiji spoljnim faktorima, kao što su: lice, vrat, leđa, grudi, ramena i ruke.

DEPIGMENTACIJA LASEROM KAO EFIKASAN TRETMAN ZA UKLANJANJE FLEKA SA LICA I TELA

Depigmentacija laserom je neinvazivan tretman koji se koristi u Vita Elos-u za uklanjanje fleka sa lica i tela. U Vita Elos-u se koristi Nd:YAG laser za uslugu Depigmentacija laserom (uklanjanje fleka sa lica i tela). Reč je o testiranom i savremenom laseru, koji daje izuzetne rezultate. Izuzetak je melazma, koja se može ukloniti laserom uz privremene rezultate, jer je pojava ove vrsta fleka hormonski uslovljena. U svim ostalim slučajevima, uklanjanje fleka sa lica i tela je veoma uspešno.
Depigmentacija laserom je tretman koji uklanjanja hiperpigmentaciju (uklanjanje fleka sa lica i tela) i čini da koža, posle tretmana, ima ujednačenu pigmentaciju (boju). Uklanjanje fleka sa lica i tela laserom podrazumeva "pogađanje" zahvaćenih područja visokoenergetskom svetlošću. Najblaži tretmani deluju samo na epidermis kože (površinski sloj), dok intenzivniji tretmani mogu prodreti do najdubljih slojeva kože. Pored uklanjanja fleka sa lica i tela, depigmentacija laserom koži vraća mladalački izgled.
Tretman Depigmentacija laserom (uklanjanje fleka sa lica i tela) traje kratko, nije potrebna anestezija i klijent nakon tretmana može da se vrati svojim svakodnevnim aktivnostima. U našem Kabinetu tretman Depigmentacija laserom (uklanjanje fleka sa lica i tela laserom) se radi uz nadzor lekara. Broj tretmana je individualan i zavisi od promena na koži koja se tretira, kao i površine kože koju je promena zahvatila.

Oslobodite se neželjenih fleka sa lica i tela, vratite ujednačenu boju i mladalački izgled. Zakažite svoj termin za tretman Uklanjanje fleka sa lica i tela u Vita Elos-u!
Vaš Vita Elos