fbpx

O trajnoj epilaciji laserom – šta treba da znate

Ultrazvučni SMAS lifting lica
Kako izgleda postupak Ultrazvučni SMAS lifting terapije u našem Kabinetu
6 новембра, 2019
Plasma Pen – procedura i tretmani
11 новембра, 2019
Prikaži sve

ŠTA JE TRAJNA EPILACIJA LASEROM

Trajna epilacija je neinvazivni metod uklanjanja dlaka na licu i telu pomoću laserskog snopa odgovarajuće talasne dužine, koja se izvodi nemačkim Diod 808 laserom, laserom najnovije generacije (Germany bars) sa pojačanim sistemom hlađenja. Velike dimenzije manipulatora (27x15 mm) ovog lasera omogućavaju brz i komforan tretman Trajna epilacija, kojim se uklanjanju čak i svetle dlačice.
Jedino ograničenje tretmana Trajna epilacija je nemogućnost uklanjanja sedih dlaka, tj. onih dlaka koje ne sadrže pigment.

ŠTA TREBA DA ZNATE O TRETMANU TRAJNA EPILACIJA LASEROM

Kako deluje lasersko uklanjanje dlaka?
Laser selektivno cilja vaše folikule dlake kako bi ih zagrevao da bi ih oštetio i trajno uništio, pri čemu istovremeno dok čuva vašu kožu.
Mogu li ljudi svih tonova kože i kose dobiti ovaj tretman? Da li je podjednako efikasan za sve?
Da, pomoću pravog lasera u mogućnosti ste da tretirate sve tonove kože. Tretman Trajna epilacija laserom još nije jedino efikasno na sedim dlačicama.
Postoje li područja koja se ne mogu tretirati?
Ne možemo tretirati predeo ispod obrva, ali je moguće tretirati predeo između njih. Takođe ne možemo da uradimo tretman Trajna epilacija laserom unutar nosa ili ušiju, što muškarci mogu da zatraže. Većina svega ostalog (dlačica na ostalim delovima lica i tela) se bezbedno i uspešno tretira.
Da li je proces 100% trajan? Šta uzrokuje bilo kakve varijacije u stalnosti?
Frustrirani smo tuđim pogrešnim reklamama za uklanjanje dlačica. Budući da imamo uspavane folikule dlake na koje ne utiču laserski tretmani u fazi njihovog “spavanja”, kažemo našim pacijentima da će nakon 6-8 tretmana biti do 95% bez dlaka, čak i ako se čini da su 100% bez dlačica tada. Hormonske promene mogu da utiču na rast nove dlake i individualno, svi nosimo različitu genetiku, tako da tretmani i rezultati mogu biti različiti za svakoga. Velika većina pacijenata je izuzetno zadovoljna rezultatima tretmanom Trajna epilacija laserom.
Postoje li neželjeni efekti?
Svaki rizik povezan sa laserskim uklanjanjem dlaka dolazi od rizika pregrevanja kože tokom tretmana Trajna epilacija laserom, koji može izazvati plikove i potencijalne promene pigmenta. Zbog toga je važno potražiti dobar, pouzdan i proveren salon sa stručnim timom koji koristi trenutno najsigurniju i efikasnu opremu (laser). Pored toga, uvek je važno slediti uputstva nege kože nakon tretmana Trajna epilacija laserom, a najvažnije je biti oprezan sa izlaganjem suncu i pre i posle tretmana.
Kako se tehnologija menjala tokom godina?
Najveća promena je u bezbednosti i udobnosti novijih lasera. Većina lasera sada ima delove za hlađenje, tako da prethodno ohlade kožu pre nego što pulsiraju laserski snop.

Zagarantovana sigurnost i efikasnost tretmana laserska trajna epilacija u kabinetu Vita Elos – zakažite svoj termin!
Vaš Vita Elos