fbpx

Nehirurško zatezanje kapaka – metode i tehnike koje se primenjuju u Vita Elos-u

Akcije u Vita Elos-u
Nastavak popusta na uslugu Trajna šminka obrva u tehnici „puder obrve“
april 3, 2019
Uticaj sunca i na kožu i kako se zaštititi
april 8, 2019
Prikaži sve
Plasma Pen zatezanje kapaka – efekti

NEHIRURŠKO ZATEZANJE KAPAKA

Nehirurško zatezanje kapaka je usluga koju preporučujemo kod nastanka spuštenih kapaka. Opušteni kapci mogu se pojaviti mnogo ranije u odnosu na promene usled starenja drugih delova lica zbog daleko bržeg oštećenja vezivnog tkiva, opuštanja i stanjivanje kože oko očiju. Brže opuštanje kapaka se javlja usled osetljivosti predela oko oka, koja je daleko veća u poređenju sa ostalim regijama lica.
Nehirurško zatezanje kapaka u Vita Elos-u je moguće izvršiti na više načina, primenom različitih metoda i tehnika, zahvaljujući brojnoj aparaturi koju koristimo. Nehirurško zatezanje kapaka i metodologija koja će biti primenjena zavisi od izraženog problema i godina pacijenta.

METODE I TEHNIKE ZA NEHIRURŠKO ZATEZANJE KAPAKA

Kao Kabinet koji je specijalizovan za aparatnu kozmetiku Vita Elos nudi sledeće metode nehirurškog zatezanja kapaka: Ulthera terapiju primenom 3D HIFU tehnologije, nehirurško zatezanje kapaka primenom Plasma Pen tehnologije i nehirurško zatezanje kapaka primenom radiotalasa.
Nehirurško zatezanje kapaka primenom 3D HIFU tehnologije se preporučuje pacijentima nakon 40-te godine. Ova metoda koristi duboko fokusirani ultrazvuk, koji na strogo određenoj dubini deluje na SMAS sloj i time izaziva prirodno obnavljanje kolagena, što rezultira zatezanjem kapaka na prirodan i neinvazivan način. Zatezanje kapaka ovom metodom daje dugoročne rezultate (do 3 godine).
Nehirurško zatezanje kapaka primenom Plasma Pen tehnologije nema ograničenja kada su u pitanju godine pacijenta. Ova metoda zatezanja kapaka se bazira na primeni jonizovanog gasa, koji deluje na kožu kapka izazivajući strogo kontrolisane mikroopekotine (bez otvorenih rana, ožiljaka, infekcija i gubitka pigmenta). U svakoj ablacionoj tački počinje aktivan razvoj kolagena i elastina, što rezultira podmlađivanjem i zatezanjem kože kapaka. Nehirurško zatezanje kapaka primenom Plasma Pen tehnologije se najčešće radi kao serija tretmana (od 1 do 3), zavisno od opuštenosti kože kapka.
Nehirurško zatezanje kapaka primenom radiotalasa se preporučuje kada su kapci manje opušteni. Takođe ne postoji ograničenje kada su u pitanju godine pacijenta. Radiotalasima se deluje na plići sloj kože očnih kapaka i izaziva zagrevanje kože, što direktno utiče na kolagen, koji postepeno počinje da se regeneriše. Zatezanje kapaka radiotalasima se najčešće radi kao serija tretmana (od 6 do 10 tretmana). Efekti tretmana Nehirurško zatezanje kapaka radiotalasima su vidljivi odmah.

Nehirurško zatezanje kapaka primenom adekvatne metode, u skladu sa vašim problemom i godinama, rešiće estetski problem i vratiti prirodan izgled oka!
Vaš Vita Elos