fbpx

Morfologija lica i njen značaj kod tretmana Ulthera lifting lica

Trajna epilacija 808 Diod laserom
Laserska trajna epilacija – tok tretmana
januar 28, 2019
Plasma Pen tretmani u Vita Elos kabinetu
februar 1, 2019
Prikaži sve
Morgfologija lica Vita Elos

O MORFOLOGIJI LICA

Za specijaliste u određenim oblastima, kao što su kozmetičari koji se bave lifting tretmanima lica, neophodno je da se izgradi model "normalnog" lice kao „kalup“ za ono što rade – model potpuno simetričnog lica. Takvo lice bi bilo dobro izbalansirano i kao pretpostavka moguće, čak neophodno pre početka bilo kakve intervencije na licu. Ova simetrija lica je predstavljena nizom virtuelnih referentnih linija. Sa slikom "normalnog“ tj. simetričnog lica, lekar ili kozmetičar, donose profesionalnije, preciznije i estetski najprihvatljivije odluke za svoj rad i izgled svog klijenta.
Kako Kabinet za aparatnu kozmetiku Vita Elos Novi Sad, nudi uslugu Ulthera - ultrazvučni SMAS lifting lica, poznavanje svih detalja vezano za lice (struktura kože i potkožnog tkiva, mišićna struktura, pa i simetrija, odnosno morfologija lica) je važno kod pružanja ove usluge.

MORFOLOGIJA LICA I ULTHERA TRETMAN

Ljudsko lice je podložna stalnim promenama koje se dešavaju usled brojnih razloga: starosne promene, promene mišićnog tonusa, masti i dlaka tokom vremena, kao i promene elastičnosti tkiva. Neophodno je da kozmetičar (ili lekar) bude upoznat sa svim promenama na licu klijenta pre tretmana Ulthera lifting lica.
Klijenti, koji su stariji, zahtevaju suptilniji pristup u odnosu na mlađe klijente u smislu tehnike koja se primenjuje ili boja koje se koriste. Takođe je važno napomenuti da je zbog promena u elastičnosti kože i mišićnog tonusa njihovo lice značajno različito od „normalnog“ lica, odnosno idealno simetričnog lica.
Analiza počinje analizom linije koja deli lice u vertikalne polovine lica. Tehnički, ova linija ne mora da definiše sredinu nosa, ali je treba izvući sa početkom u vrhu lobanje ka dole ka središnjem delu brade. Druga najvažnija referentna linija je ona linija koja deli lice u dve horizontalne polovine, a koja je pod pravim uglom u odnosu na vertikalnu liniji. Ove dve linije su dve osnovne referentne linije i stvaraju osnov za dalju procenu lica.
U detaljnoj analizi morfologije lica, kozmetičar (lekar) koriste i ostale, izvedene referentne linije, koje su podeljene u tri osnovne grupe : vertikalne paralele, horizontalne paralele i kose linije.
Poznajući ove osnovne vrste linija lica, simetriju i morfologiju lica, u Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos prilikom tretmana ultrazvučni SMAS lifting lica moguće je odrediti:
- način i tok tretmana Ulthera lifting lica,
- vrstu kertridža koji se koristi,
- odgovarajući razmak ultrazvučnih linija i broj tačaka dejstva ultrazvuka, kojim se direktno utiče na rast kolagena svake linije,
- ukloniti bore dejstvom ultrazvuka na dubinama koje one zahtevaju,
- povećati tonus mišića lica postižući prirodan izgled lica,
- vratiti najpribližniji izgled lica vašem idealnom obliku lica.

Pored vrhunske opreme, znanje i stručnost su naši razlozi zbog kojih nam ukazujete poverenje!
Vaš Vita Elos