fbpx

Lasersko uklanjanje kuperoza i keratoza u našem Kabinetu

Trajna epilacija 808 Diod laserom
Razlozi “ZA” tretman laserska trajna epilacija u Vita Elos-u
4 маја, 2018
Lifting lica - Vita Elos
Dva načina za lifting lica u Vita Elos-u
9 маја, 2018
Prikaži sve
Depigmentacija

O KUPEROZI

Kuperoza je stanje kože lica, kada su kapilari prošireni i ispucali, što se manifestuje crvenilom kože. Kuperoza se najčešće javlja na obrazima, nosu, bradi i čelu. Crvenilo kože izaziva nelagodnost i smatra se estetskim problem za većinu osoba koje ih imaju, a zdravstveno ih ne ugrožavaju. Najčešći uzroci kuperoza su spoljašnji faktori (hronična izloženost suncu i ekstremna toplota ili hladnoća) i genetski faktori.
Uklanjanje kuperoza (crvenila kože) se vrši uništavanjem sitnih krvnih sudova (kapilara) i na taj način se smanjuju neželjene promene na koži.

O KERATOZI

Keratoza su česte promene na koži u vidu izraslina (pločaste tvorevine, koje podsećaju na bradavice ili mladež) veličine od nekoliko milimetra, pa do 2 i 3 cm, pojedinačne ili slivene jedna na drugu. Keratoza može biti: seboroična keratoza i aktinična keratoza.
Usled pojave seboroične keratoze, javljaju se sledeće promene: blago izdignute izrasline iznad nivoa kože, žućkaste ili svetlo braon (kasnije mogu značajno potamneti), površina im postaje hrapava i često prekrivena masnom ljuspicom, koja se dosta lako skida.
Aktinične keratoze su promene na koži koje nastaju kao reakcija oštećene kože, koja je bila izložena dugotrajnim i preteranim sunčevim zracima i solarijumu.

KAKO VRŠIMO UKLANJANJE KUPEROZA I KERATOZA

Tretman depigmentacije laserom u Kabinetu Vita Elos omogućava i do 95% uspešnosti uklanjanja promena na koži, zahvaljujući Nd:YAG laseru, koji se koristi tokom tretmana Depigmentacija laserom.
Suština rada Nd:YAG lasera je „prepoznavanje“ neželjenog pigmenta u koži i delovanje na njega, da bi ga uništio. Kako su sve promene na koži, bilo da je reč o keratozama ili kuperozama posledica promene pigmenta, laser može da ih „prepozna“ kao delove kože koji su druge boje u odnosu na okolno tkivo i uspešno uništi.
Tretman uklanjanja keratoza ili kuperoza Nd:YAG laserom traje od 10 do 30 minuta, zavisno od vrste promene na koži. Zavisno od vrste promene na koži, zavi i broj potrebnih tretmana. Za manje promene potrebno je 1-3 tretmana. Između pojedinačnih tretmana, najčešće je potrebno da prođe period od 4 do 6 nedelja.
Cena tretmana Uklanjanje kuperoza ili Uklanjanje keratoza je od 1.000,00 RSD pa naviše, zavisno od zahvaćene površine i karaktera promene. Svaki tretman u našem Kabinetu se obavlja u strogo sterilnim uslovima uz nadzor lekara.

Estetske promene na licu više ne moraju biti Vaš problem.
Vratite prirodan izgled vaše kože uz Vita Elos!