fbpx

Kako izgleda postupak Ultrazvučni SMAS lifting terapije u našem Kabinetu

VITA ELOS
Zašto treba da nas posetite i koristite naše usluge
4 новембра, 2019
O trajnoj epilaciji laserom – šta treba da znate
8 новембра, 2019
Prikaži sve
Ultrazvučni SMAS lifting lica

O POSTUPKU TRETMANA ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING

Postupak Ultrazvučni SMAS lifting je nehirurška tehnika podmlađivanja i zatezanja kože, dejstvom visoko fokusiranog ultrazvuka, kojim se direktno deluje na dublje slojeve kože, stimulišući stvaranje prirodnog kolagena i elastina u tretiranim regijama.
Postupak je bezbolan, siguran i rade ga stručni tim koji čine lekar i specijalno obučen kozmetičar sa preko 10 godina iskustva i prakse u svom radu.

SAM TOK POSTUPKA

Ultrazvučne talasi 3D HIFU aparata prolaze kroz površinske slojeve kože i fokusiraju se na unapred definisanoj dubini slojeva kožnog tkiva. Koža ne biva oštećena dejstvom ultrazvuka, ne postoji opasnost od infektivnih komplikacija. Fokusiranje nastaje na mestu lokalnog zagrevanja tkiva, koji izaziva denaturaciju vezivnog tkiva starih vlakana kolagena i dovodi do njihovog smanjenja uz istovremeno stimulisanje proizvodnje novih kolagenih vlakana.
Dejstvo ultrazvuka je na strogo, unapred određenoj dubini, koja je različita, zavisno od željenog rezultata ili izabrane regije: 4,5 mm ili 3 mm ili 1,5 mm (za lice i vrat). Okolna tkiva, iznad ili ispod sloja koji se tretira, ostaju netaknuta. Pri dubinama od 13 mm ili 8 mm, zavisno od regije, tretira se tkivo ruku, stomaka, butine ili zadnjice.
Tokom čitavog postupka, lekar prati nivo uticaja ultrazvučnih talasa na monitoru 3D HIFU aparata, čime se isključuje mogućnost bilo kakve greške tokom procedure. Lekar takođe i komunicira sa klijentom tokom izvođenja SMAS liftinga, prateći njegovo stanje (šta oseća, kog je intenziteta osećaj, ostala čula), što je važan faktor za postizanje željenih rezultata.
Kao rezultat postupka Ultrazvučni SMAS lifting, javljaju se dva osnovna efekta:
- veliki broj akupresure dovodi do značajnog smanjenja oblasti fascije i podiže tkivo lica (tretirane regije),
- kao odgovor na denaturaciju vezivnog tkiva starih vlakana kolagena, javlja se značajna aktivacija metaboličkih procesa, koji podmlađuju tkivo lica (tretirane regije). Program, kroz koji se ultrazvučni talasi pretvaraju u sliku na monitoru 3D HIFU uređaja je dizajniran tako da lekar može videti ne samo pojedinačne slojeve tkiva, već i količinu tkiva kod kojih je smanjen kolagen, što omogućava kontrolu simetrije tretmana, kako bi se izbegla pojava asimetrije lica nakon tretmana.
Prirodni SMAS lifting ne zahteva mirovanje pacijenta u toku narednih 24 h. U sledeća 2 do 4 meseca nakon tretmana, vidi se zatezanje kože i njeno podizanje. Kontinuirano poboljšanje elastičnosti kože biće vidljivo 6 meseci nakon jedne 30-45 minutne terapije, a trajnost postignutih efekata je od 1,5 do 3 godine, računajući od trenutka kada su postignuti maksimalni efekti terapije (6 meseci nakon procedure).

Prepustite se timu stručnjaka u našem Kabinetu i vratite svoj mladalački izgled!
Vaš Vita Elos